Welkom op de leuke site, misschien staat er wel handigge info op voor jouw spreekbeurt!!

Hamsters

Inhoud

- Wat eten hamster?

- Wat vinden hamsters leuk om te doen?

- Het lichaam van een hamster!

- Weetjes over de hamster

- Wat voor soort hamsters zijn er? 

- Einde

Wat eten hamsters?

¢ Hamsters eten graag  het gewone voer uit de dierenwinkel. Vroeg in de avond geef je een hoofdmaaltijd, hier zit in: Gestreepte zonnebloempitten, tarwe, pinda’s en geperst voer. hij mag iedere dag:

¢ Groene blaadjes zoals: gras;
¢ Vers fruit zoals: sinaasappel, appel, peer, druiven
¢ Groente zoals: tomaat sla wortelen
¢ En ook mag hij iedere dag een snoepje zoals: kaas, hard gekookt ei, ongekookte spaggetie of bannaan.
 

Wat voor soort hamsters zijn er?

      Er zijn 8 verschillende soorten hamsters. Dat zijn:Dwerghamsters, Russische dwerghamster, Campbelli, dwerghamster, Roborovski dwerghamster, Chinese dwerghamster, Syrische hamsters, Wilde hamsters En de Korenwolf.

 

Wat vinden hamsters leuk om te doen?

     Hamsters vinden een rat leuk om in beweging te blijven want rennen vinden ze heel leuk. Ook als ze in een bal zitten vinden ze het leuk dat is handig als je de kooi weel schoon maken. Wc-rolletjes vinden hamsters leuk om door heen te kruipen. Een  krabpaal is ook handig om te hebben. daar kunnen ze hun tanden scherp te maken.

Het lichaam van de Hamster!

     Het gebit Het gebit is erg krachtig en bestaat uit 16 tanden. 6 kiezen en 2 snijtanden per 'wang'. De snijtanden zijn nooit uitgegroeid en het is daarom erg belangrijk om te zorgen dat ze voldoende afslijten. De tenen en poten De (voor)poten van een hamster zijn erg krachtig. De voorpoten hebben vier tenen en een klein duimpje. De achterpoten hebben vijf tenen. De maag De maag van de hamster bestaat uit twee 'kamers'. De voormaag en de hoofd- of kliermaag. In de vormaag wordt het voedsel voorverteerd en daarna in de andere maag volledig verteerd. De vacht De vacht is erg belangrijk voor de hamster. De Syrische hamster is een woestijn- of steppedier en de vacht zorgt voor de isolatie tegen kou en hitte.

Weetjes over de hamster!

     Een hamster wil niet graag beetgepakt worden. Een hamster bewaard eerst zijn eten in zijn wangzakken. Dat eet hij later dan op. De hamster kan wel 6 kilometer per uur rennen. De hersenen van een hamster wegen 1,5 gram. Hamster slapen overdag en zijn in de nacht wakker. Wist je dat een hamster wel 10 jongen per keer kan krijgen. Sommige hamsters kunnen 8 jaar oud worden. Hamster kunnen 12 cm worden. Als een hamster zich bedreigt voelt en groot wil lijken kan hij zijn wangen zakken vol met lucht blazen.

 

Einde, ik hoop dat jullie iets geleerd hebben!